Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ Υ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-05-2010)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται για ενημέρωση όσον αφορά τις συνενώσεις των Δήμων με το περίφημο σχέδιο Καλλικράτης, καθώς από την Δημοτική Αρχή καμία ενημέρωση ή ανακοίνωση δεν υπήρξε ποτέ ως τώρα. Από όσο γνωρίζω υπάρχει ομόφωνο αρνητικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνένωση του Δήμου Ελλησπόντου και τίποτα παραπάνω αλλά ούτε και αυτό έγινε γνωστό στον κόσμο.
Εγώ νομίζω πως αν υπάρξει περίπτωση ο Δήμος Ελλησπόντου να παραμείνει αυτόνομος Δήμος, τότε θα πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση πως δεν θα βρίσκεται στην Διοίκηση του η σημερινή Δημοτική Αρχή ή κάτι παρόμοιο των τελευταίων δεκαετιών, αλλιώς δεν θα έχει και κανένα νόημα η παραμονή μας ως Δήμος Ελλησπόντου.
Δεν κάνω πολιτική υπέρ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ούτε και αντιπολίτευση κατά της σημερινής,απλά νομίζω ότι πάμε από το κακό στο χείροτερο και νομίζω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο και αυτό διεκδικούμε ως Τοπικό Συμβούλιο Νέων.
Όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτης θεωρώ άδικο, και αδικαιολόγητο το γεγονός πως ο Δήμος Ελλησπόντου δεν συμπεριλαμβάνεται στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση και αυτό γιατί στον Δήμο Ελλησπόντου υπάρχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα κάτι που είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για να πρωταγωνιστεί ο Δήμος Ελλησπόντου στα νέα δεδομένα αφού θυσιάζει τα πάντα στην ΔΕΗ και προσφέρει στην οικονομία της Ελλάδας και στην ανάπτυξη της.
Ο Δήμος Ελλησπόντου όχι μόνο δεν πρωταγωνιστεί αλλά ούτε και για κομπάρσος δεν υπολογίζεται.
Όταν ήδη υπάρχει Απαξίωση, Υποβάθμιση, Αδιαφορία και Μηδενική Ανάπτυξη στα Χωριά–Δημοτικά Διαμερίσματα, με την συνένωση αυτά τα προβλήματα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Με τον «Καποδίστρια» ήδη δημιουργήθηκε μια Απέραντη έκταση δύσκολη να διοικηθεί, με τον «Καλλικράτη» αυτή η έκταση θα γίνει Χαώδης με αποτέλεσμα τα χωριά αυτά να αρχίσουν να σβήνονται από το Διοικητικό Χάρτη, αφού δεν θα υπολογίζονται και δεν θα αντιμετωπίζονται σοβαρά. Οι συνενώσεις θα Συρρικνώσουν τα χωριά συγκεντρώνοντας όλο τον κόσμο στις πόλεις.
Αν με τον «Καποδίστρια» ξεχαστήκαμε με τον «Καλλικράτη» θα χαθούμε.
Αν με τον «Καποδίστρια» τα χωριά Περιθωριοποιήθηκαν και Παραγκωνίστηκαν με τον «Καλλικράτη» θα Παρακμάσουν και θα Αφανιστούν.
Ο Δήμος Ελλησπόντου είναι μια Αυτόνομη πηγή από μονός του.
Με την συνένωση του, «αυτή η πηγή μεταφέρεται κατευθείαν στον ωκεανό χωρίς να τροφοδοτεί αντικειμενικά και δίκαια τα μέρη από οπού διέρχεται και πηγάζει», αφού τον έλεγχο στην ουσία θα τον έχουν άλλοι και άλλοι θα αποφασίζουν για το μέλλον του.
Ακούμε και διαβάζουμε πως ο Καλλικράτης είναι η χρυσή ευκαιρία. Δεν νομίζω πως είναι έτσι. Ο Καλλικράτης δεν είναι ο <<σωτήρας>> όπως και ο Καποδίστριας αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ο <<μεσσίας>>.



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 03-05-2010
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ
για συνέχεια πατήστε εδώ -> ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: