Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τριμερή Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στην Γενική Διεύθυνση της ΔΕΗ

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και το Σωματείο Εργατουπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης βρέθηκαν στην Αθήνα στις 23 – 07 – 2014. 

Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΗ Κοπανάκη Ιωάννη, όπου συζητήθηκαν και τέθηκαν θέματα και αιτήματα για Θέσεις Εργασίας, Προσλήψεις, Κριτήρια, Ειδικότητες, Μισθοδοσίες, Μελέτης Βιωσιμότητας Πληττομένων, Προστασίας του Περιβάλλοντος και πολλών άλλων σοβαρών θεμάτων που αφορούν την Περιοχή και τους κατοίκους και όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΗ. 
Κατατέθηκε σχετικό Υπόμνημα με Προτάσεις, Επισημάνσεις, Προβλήματα και Αιτήματα στον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΗ κύριο Κοπανάκη Ιωάννη. Το Υπόμνημα έχει συνταχθεί έπειτα από συναντήσεις, συζητήσεις με όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ενότητας Ελλησπόντου, τους Συλλόγους της Περιοχής, του Τοπικού Συμβούλιου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και σε συνεργασία του Σωματείου Εργατουπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης και του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ κύριος Κοπανάκης Ιωάννης για άλλη μια φορά έδειξε ενδιαφέρον, κατανόηση και ευαισθησία για τα παραπάνω δίκαια αιτήματα και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα με ανανέωση ραντεβού συνάντησης στην Κοζάνη. (στην συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης συνοδεύοντας το Σωματείο και το Συμβούλιο). 
Στις 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Τριμερή Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Κ. Πανταζή, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης του Τμήματος Μεσολάβησης και Επίλυσης των Συλλογικών Διαφορών Εργασίας Αγραπιδά Κ., παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΜ Γιάννη Στεφανόπουλο και του Β΄ Αντιπροέδρου της ΠΟΕΜ Αθανασιάδη Χρήστο, του Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΕ Αθανάσιου Δανούση, της Προέδρου του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ Ιωάννα Ανδρεάδου, εκπροσώπων της
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Μάστορα Αθανάσιου Γ. Γραμματέα Σωματείου Σπάρτακος και Πεθεριώτη Γιώργο από την ΕΤΕ ΔΕΗ), του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Αλέξανδρου Κ. Κοκκινίδη και μελών του Σωματείου, με θέμα την μη Καταβολή του Επιδόματος Γάμου στους Εργαζόμενους με Έκτακτη Σύμβαση (8μηνα). Έπειτα ακολούθησε συνάντηση με τον Βοηθό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ Μαυροειδή Παναγιώτη όπου συζητήθηκαν θέματα μισθοδοσίας και με την συμβολή και βοήθεια του θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα του Επιδόματος Γάμου, όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κύριος Μαυροειδής η ΔΕΗ θα το καταβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα έχει αναδρομική ισχύ για τους Εργαζομένους.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και συνάντηση και με τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και άλλους Συνδικαλιστές αλλά και Εργαζόμενους της Επιχείρησης. 




ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 
ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 19 – 08 – 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: