Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Πάρκο Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης : Ταΐστε ελάφια και παίξτε με ζαρκάδια !!! (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Θέλετε να δείτε ζαρκάδια σε απόσταση αναπνοής; Ελάφια να τρώνε από το χέρι σας και να απολαμβάνουν τα χάδια των επισκεπτών σαν κατοικίδια ζώα; Εάν ναι, τότε δεν χρειάζεται να βρεθείτε στα βάθη κάποιου δάσους ή στις κορφές μακρινών βουνών. Αρκεί να επισκεφθείτε το εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα (2 χλμ ανατολικά) του χωριού Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης.


Εκεί, στις κορφές του βουνού, εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες ελάφια και ζαρκάδια βρήκαν καταφύγιο στο πανέμορφο Κοινοτικό Πάρκο του εξωκλησιού του Αγίου Παντελεήμονα (που μάλιστα πανηγυρίζει τις επόμενες ημέρες), σε έναν ειδικά περιφραγμένο καταπράσινο χώρο εκατοντάδων στρεμμάτων και οι επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να θαυμάσουν τα πανέμορφα και σπάνια αυτά ζώα που σπάνια κανείς συναντά σε κοινή θέα.
Το πανέμορφο αυτό Πάρκο με τη σπάνια χλωρίδα του, πέραν των ελαφιών και των ζαρκαδιών, διαθέτει και προσφέρει στους επισκέπτες του χώρους για αναψυχή και παιχνίδι, ενώ κατά καιρούς τελούνται εκεί εκδηλώσεις, γλέντια και τελετές γάμων και βαπτίσεων. Φυσικά, δίχως τη συνεχή προσπάθεια ορισμένων κατοίκων και μελών της Κοινότητας το πάρκο αυτό δεν θα μπορούσε να λειτουργεί, (ήδη δυστυχώς η σίτιση των ζώων σε μεγάλο βαθμό βασίζεται και στους επισκέπτες) και αίτημα των περισσοτέρων κατοίκων του χωριού είναι το να υπάρξει άμεση βοήθεια από την Πολιτεία για τη βελτίωση και διατήρηση του πανέμορφου αυτού και ξεχωριστού χώρου, ώστε να μην δουν το Πάρκο να ερημώνει.

Σε μια περιοχή όπως η Δυτική Μακεδονία, που παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία τι το καλύτερο από πρωτοβουλίες για τη στήριξη αντίστοιχων αξιοθέατων που θα στηρίξουν τον εναλλακτικό τουρισμό και θα δημιουργήσουν υποδομές, νέες θέσεις εργασίας, αλλά και θα προσελκύσουν και πληθώρα επισκεπτών στην περιοχή. 


Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: