Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

«Μέτωπο» κατά του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από την Εκκλησία -Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: «Τα 15 χρόνια είναι εγκληματική ηλικία…»

Εκκληση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος με επιστολή  της σε υπουργούς και βουλευτές.  Ο Αρχιεπίσκοπος στάθηκε στο ότι δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός.

«Εγώ ρωτάω τον λαό.  Θα θέλατε τα παιδιά σας να ζούσαν με αυτόν τον τρόπο,  να παντρεύονταν  έτσι  και να υιοθετούσαν παιδιά,  εσείς τι θα κάνατε; Πέστε το ξεκάθαρα να ακούσει ο λαός, εσείς τι θα κάνατε;» ρώτησε ο κ. Ιερώνυμος δημοσιογράφο.


Και όταν έλαβε την απάντηση «θα έβλεπα τότε πώς θα το αντιμετώπιζα», ο  Αρχιεπίσκοπος ανταπάντησε «εύχομαι να  μην το αντιμετωπίσεις».

Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι πρόκειται για ιδεοληψίες και προκαταλήψεις  που τορπιλίζουν τον θεσμό της οικογένειας.

 «Τα 15 χρόνια είναι  εγκληματική ηλικία, τα δολοφονείς, θα δημιουργήσει κατεστραμμένες υπάρξεις» ο Μητροπολίτης Σισσανίου και Σιατίστης Παύλος, στον Ant1. «Όλοι είμαστε κοινωνία αμαρτωλών, αλλά δεν σημαίνει θα τα κάνουμε και θεσμό» δήλωσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος.

Καταστρατηγείται  ο νόμος του θεού και θα σηκωθούν μέχρι και οι πεθαμένοι,  λένε μονές του Αγίου Όρους  που έστειλαν επιστολές στην κυβέρνηση και τους βουλευτές.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι αντίχριστοι και πρέπει οπωσδήποτε να μεριάσουν. Αλλά βλέπω πια ότι ο άνθρωπος μουντζώνει τον Θεό και με τα χέρια και με τα πόδια» τόνισε ο ηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, Γρηγόριος.

Από τη μια πάντως βρίσκεται η  φωνή των ιεραρχών κι από την άλλη τα διεμφυλικά άτομα και οι γονείς τους που μίλησαν στην Βουλή.

«Μας κακοποιούν εκεί έξω, μη μας κακοποιείτε  κι εδώ μέσα»  δήλωσε η  Μαρίνα Γαλανού,  πρόεδρος του Συλλόγου Υποστήριξης Διεμφυλικών, ενώ ο Ανδρέας Παγώνης, μέλος της ομάδας «Υπερήφανοι Γονείς», ανέφερε: «Τι να κάνεις όταν στα 9 σου λέει το παιδί σου ότι είναι κορίτσι. Τι το  κάνεις, το σφάζεις; Το διώχνεις;».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο 
Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου που έγινε αιτία πολέμου προβλέπει:

-Η αλλαγή θα γίνεται με μια απλή αίτηση από την ηλικία των 17 ετών, χωρίς ιατρικές γνωματεύσεις ή επεμβάσεις.

-Η μεταβολή στο ληξιαρχείο θα είναι μυστική και  θα γίνεται μόνο μια  φορά.

-15χρονα και 16χρονα παιδιά θα χρειάζονται ιατρική γνωμάτευση και γονική συναίνεση.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου λένε ότι ανοίγει παράθυρο για γάμο και υιοθεσία και πως επιτρέπει αλλαγή φύλλου σε ανήλικους.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να πέσουν οι τόνοι  στην αντιπαράθεση με την εκκλησία αλλά ορισμένοι βουλευτές χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα.

«Σέβομαι την εκκλησία, αλλά δεν σέβομαι  τα φαινόμενα μιας τζιχαντιστικής αντιμετώπισης. Και τέτοια υπάρχουν» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο Ε. 

Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν:

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές. Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Ποιοι βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν
Η κόντρα με την εκκλησία έχει εντείνει τις διαφωνίες βουλευτών της συγκυβέρνησης που απειλούν να καταψηφίσουν, ειδικά τις διατάξεις για αλλαγή φύλου πριν τα 17 έτη:

–Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Γεωργία Γεννιά και η Νίνα Κασιμάτη.

–Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ  Δημήτρης Καμμένος,  Κώστας Κατσίκης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αντίθετα ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει γιατί πρόκειται για ιατρικό ζήτημα.

Ιερά  Σύνοδος κατά Ραγκούση

Την ίδια ώρα η  Ιερά Σύνοδος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη κατά του Γιάννη Ραγκούση, επειδή υποστήριξε ότι γνωρίζει ομοφυλόφιλους μητροπολίτες που τους αναγκάζουν να το κρύβουν.

«Εγώ στις απόψεις μου επιμένω ότι σέβομαι όλα τα πρόσωπα,  ανεξαιρέτως ποιοι είναι, τι ρόλο και  ποιον σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης στον Σκάι 100,3.

«Ο κ. Ραγκούσης θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη και τότε θα τα πούμε» σχολίασε για το ίδιο ζήτημα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δειτε το video με τη δήλωση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης από τις ειδήσεις  εδώ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: