Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Παροπλισμένα καταστρέφονται στη φθορά του χρόνου (του Κ. Περτσινίδη)

 Σε μια περίοδο Οικονομικής Κρίσης, σε μια περίοδο που τα Μνημόνια έχουν γονατίσει και εξαθλιώσει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες, ξεκινώντας με τις μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις οδηγώντας έτσι
στην φτωχοποίηση την Ελληνική Κοινωνία, η ανεργία ολοένα και μεγαλώνει, οι νέοι αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, βλ. 400.000.

Σε αντίθεση όλων αυτών η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας επενδύει ένα μεγάλο ποσό αγοράζοντας στέγη για τις υπηρεσίες της στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης, την στιγμή που τα πρώην Δημαρχεία Ελλησποντου, Δημητρίου Υψηλά
ντη, Βερμιου κ. α.

Παροπλισμένα καταστρέφονται στη φθορά του χρόνου, πόσο κόστισαν τα κτίρια αυτά άραγε, ποσο κόστισαν στην τσέπη του Έλληνα Πολίτη του Δυτικομακεδόνα και αντί να αξοιοποιηθούν από τους Τοπικούς Άρχοντες της ΠΕΔ προβαίνουν στην εύκολη λύση αγοράς ακινήτου και μάλιστα μέσα στην πόλη, που είναι άραγε πολυπαθη αποκέντρωση των υπηρεσιών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη παρέμβαση μου, προτρέποντας την ΠΕΔ να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Δημοτών της Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζοντας οικονομικά δομές, βλ , Αμεα, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ. α. Και όχι στην εύκολη λύση αγοράς ενός ακινήτου, είναι πρόκληση στους χαλεπούς καιρούς αυτά που βιώνουν οι Δημότες – Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: