Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

T H E _W O R L D _I S _Y O U R S

Με στόχο να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των Νέων και με την ενεργοποίηση και την συμμετοχή όλων μας, ο νέος αυτός θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων να μην γίνει ένας ακόμα θεσμός αλλά να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό επηρεάζοντας τις καταστάσεις και συμβάλλοντας στις εξελίξεις.

Να είναι δημιουργικός και παραγωγικός με σεβασμό στα έθιμα, τις παραδόσεις και την ιστορία μας.


Να έχει παράλληλα φρέσκιες, ανανεωμένες ιδέες που αντιπροσωπεύουν τους Νέους, τα ενδιαφέροντα τους, τις ανησυχίες τους και που να προσαρμόζονται στα δεδομένα των κάθε εποχών φέρνοντας ταυτόχρονα και τις αλλαγές που χρειάζονται κάθε φορά.


Με αποτέλεσμα οι Νέοι να είναι ενεργοί, υπεύθυνοι με ήθος, αξιοπρέπεια, συνείδηση και πρόσφορα στην κοινωνία, τον άνθρωπο, τη ζωή και το μέλλον.


Να μην αδιαφορούμε για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας γιατί τίποτα δεν γίνετε τυχαία αλλά έχει κάποιο λόγο ύπαρξης, ας μην αφήσουμε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς αλλά εμείς για εμάς. Ας μην περιμένουμε από τους γονείς, τη Δ.Ε.Η. και το Δημόσιο γενικά η ακόμα χειρότερα από «το μέσο» και από την μια να είμαστε εξαρτημένοι και από την άλλοι να ελεγχόμαστε.


Να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να δημιουργούμε δικές μας προοπτικές χωρίς να αποκλείουμε τα θετικά των «οδηγών» του χθες και του σήμερα.
Όλα είναι θέμα παιδείας και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.
Να «επιχειρήσουμε» με πάθος για εμάς.
Να ενεργοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε.
 

Οι Νέοι τώρα έχουμε δύναμη, μένει μόνο να μάθουμε να τη χειριζόμαστε σωστά, αντικειμενικά, δίκαια και σίγουρα αν θέλουμε θα πετύχουμε, θα φέρουμε τα πάνω κάτω και θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πάντα προς το καλύτερο.
 

Οι Νέοι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας γιατί αποτελούν το μέλλον και μπορεί το μέλλον όπως και τους Νέους να μην μπορείς να τα προβλέψεις μπορείς όμως να τα οραματιστείς….

                                            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ                    2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: