Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

«ΝΥΧΤΑ» ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

«ΝΥΧΤΑ» ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ KAI
ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την επίσκεψη της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, στην Κοζάνη και την νυχτερινή επίσκεψη στον Δήμο Ελλησπόντου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του μεγαλυτέρου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα και τα Βαλκάνια, τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου, στην Ακρινή.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελλησπόντου είχε «μαύρα μεσάνυχτα» για την επίσκεψη,διότι νύχτα ως ήταν «ξεκουραζόταν» από τις εργασίες της πλήρης ανακατασκευής του ήδη εγκαινιασμένου από το 2006,καινούργιου Δημαρχείου του Δήμου Ελλησπόντου ,ατενίζοντας το μέλλον του Δήμου Κοζάνης με «όνειρο θερινής νυκτός» τον Καλλικράτη.
Η επίσκεψη-έφοδος της Υπουργού και του Προέδρου στον Ελλήσποντο και τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έγινε «ινκόγκνιτο» και απουσία από κάθε αρμόδιο όπως Δήμαρχο Ελλησπόντου,Νομάρχη Κοζάνης,Διευθυντή ΑΗΣ,κατοίκων για άγνωστους λόγους.
Σε αναμονή για τις εξελίξεις στα θέματα της Ακρινής (π.χ μετεγκατάσταση).
Νύχτα η επίσκεψη μάλλον επειδή επικρατεί «νύχτα» για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και τις τοπικές κοινωνίες συνεχίζοντας έτσι την υποβάθμιση,την απαξίωση και αδιαφορώντας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και απέχουν μόλις λίγα μέτρα από τα φουγάρα των ΑΗΣ,τα ορυχεία εξόρυξης,τα βουνά απόθεσης και τους ταινιόδρομους μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη.
Οι νυχτερινές επισκέψεις του Υπουργείου και της Διοίκησης της ΔΕΗ χωρίς ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των κατοίκων της περιοχής σκοτεινιάζουν το ήδη θολό τοπίο.

Το πάρτι της επίσκεψης άρχισε με την αυλαία του κλεισίματος της μονάδας 1 στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και από ότι όλα δείχνουν το ρεσιτάλ θα ολοκληρωθεί με την πώληση σε ιδιώτες του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ έχει σερβιριστεί και το μοίρασμα της πίτας είναι έτοιμο να διανεμηθεί και να διατεθεί στους λίγους όπως πάντα αλλά γνωστούς ιδιώτες,επιχειρηματίες κερδοσκόπους και στους υποψήφιους στήριξης του συστήματος με Καλλικρατίκη ακρίβεια και εκλογικό χαρακτήρα.
Συνεχίζεται η Πολιτική Εργολαβοποίησης της ΔΕΗ και αναγνωρίζεται ως δικαίωμα το Επιχειρηματικό (πλέον) Δουλεμπόριο Κερδοσκοπίας, αποκτώντας νόμιμη μορφή εκμετάλλευσης των εργαζόμενων,με την δικαιολογία της Οικονομικής Κρίσης και την Θυσία των πάντων στο βωμό της Τρόικας (Δ.Ν.Τ–Ε.Ε–Ε.Κ.Τ) και της Παγκοσμιοποίησης.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:04-08-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: