Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ 8ΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ
Την Τρίτη, 17 – 07 – 2012 στης 13 : 00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης για το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην προκήρυξη των 8μηνων συμβάσεων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (60 θέσεις τον Ιούλιο) και της ΔΕΗ γενικότερα.


Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και η Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή, δείχνοντας ενδιαφέρον για το θέμα έπειτα από επικοινωνία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης.
Αυτήν την φορά εκπροσωπώντας την ΔΕΗ η Διευθύντρια Ανθρώπινων Δυναμικού κυρία Κουμιώτου η οποία επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κυρίου Αποστολίδη Νικόλαου από τις δυο (2) προηγούμενες συναντήσεις για το ίδιο θέμα στις 06 – 07 – 2012 και στις 13 – 07 – 2012.  Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κουμιώτου και τον κύριο Αποστολίδη, η ΔΕΗ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες που όφειλε για τις προκηρύξεις των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για όλη την επιχείρηση και αυτή η καθυστέρηση οφείλεται καθαρά και μόνο σε πολιτικούς λόγους. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ απέστειλε την σχετική εισήγηση για έγκριση στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, κύριο Μαθιουδάκη ο οποίος με την σειρά του θα έπρεπε να την προωθήσει στον Υπουργό για να προχωρήσει μετέπειτα και στις προβλεπόμενες εγκρίσεις από το Υπουργείο Εργασίας και στην συνέχεια του Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον νέο Νόμο λόγο του Μνημονίου.
Η εισήγηση αυτή παρέμεινε «κολλημένη» στο γραφείο του κυρίου Μαθιουδάκη λόγω των δυο (2) εκλογικών αναμετρήσεων και την αναμονή ανάληψης καθηκόντων στην συνέχεια της νέας Κυβέρνησης.

Παρόλο όμως που εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε Κυβέρνηση, η εισήγηση δεν έχει προχωρήσει όπως και θα έπρεπε και εκτός από την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση της Πολιτικής Ηγεσίας της Κυβέρνησης, το απαράδεκτο της υπόθεσης είναι ότι ο προϋπολογισμός για τις 8μηνες συμβάσεις αλλά και όλες τις συμβάσεις εκτάκτου προσωπικού για όλο το τρέχον έτος είναι ήδη εγκεκριμένος από την ΔΕΗ, σύμφωνα με την κυρία Κουμιώτου και πέραν των εκλογικών καθυστερήσεων η περαιτέρω καθυστέρηση δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και να συνεχίζεται.

Συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τις 8μηνες συμβάσεις τις έχει αναπληρώσει η ΔΕΗ λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης αυτής με εργολάβους, για τις ανάγκες λειτουργίας της και με άγνωστο χρονικό όριο, μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τα αρμόδια Υπουργεία για να προχωρήσουν στις ήδη προγραμματισμένες και εγκεκριμένες προκηρύξεις, σε αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει ήδη χωρίς καθυστερήσεις, στο αυτονόητο δηλαδή.

Για την έγκριση και ανάθεση των εργασιών των 8μηνων συμβάσεων και άλλων έργων από την ΔΕΗ στους Εργολάβους δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν ισχύουν Νόμοι, δεν ισχύουν Μνημόνια ούτε εκλογικές αναμετρήσεις, ούτε αναμονή ανάληψης καθηκόντων Κυβερνήσεων, ούτε γραφειοκρατία, ούτε διαδικασίες ! Για αυτούς όλα γίνονται άμεσα και οι οποίοι κάνουν προσλήψεις όπως αυτοί θέλουν, με νέους όρους όπως κάτω από 25 ετών, άγαμοι, άτεκνοι, με τα γνωστά δουλεμπορικά καθεστώτα, χωρίς να ισχύει ο νόμος της εντοπιότητας για τις πληττόμενες περιοχές, ο οποίος στην ουσία δείχνει να «παραβιάζεται» καθώς δεν υφίσταται για αυτές τις προσλήψεις και στην ουσία δεν αποδίδεται ως ανταποδοτικό και αντισταθμιστικό όφελος για τις επιπτώσεις από όλες τις δραστηριότητες της ΔΕΗ προς τις Τοπικές Κοινωνίες, με τους κατοίκους να ζουν σε απόσταση αναπνοής από φουγάρα, ορυχεία και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, με επιπτώσεις στην υγεία τους και με προβλήματα διαβίωσης !!!
Η κυρία Ραχήλ Μακρή την Δευτέρα στα πλαίσια της επίκαιρης ερώτησης που θα απευθύνει η Βουλευτής Κοζάνης στον Υπουργό περιβάλλοντος σχετικά με το θέμα της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και του χαρατσιού, θα ενημερώσει τον Υπουργό και για το θέμα αυτό, ενώ την Τρίτη θα επικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εισήγηση για την έγκριση των 8μηνων θέσεων στα ΑΗΣ.

Παρόν σε όλες τις συναντήσεις ο πρόεδρος της Κοινότητας Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης Πεχλιβανίδης Θεοχάρης με την στήριξη του & με την συνεργασία του προεδρείου του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου–Ρυακίου, άλλων φορέων, κατοίκων και Νέων από όλο τον Ελλησπόντου.

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ   
ΤΟΜΕΑΣ  ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΤΡΙΤΗ  17 – 07 – 2012 


Δεν υπάρχουν σχόλια: