Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Παιδιά και ελάφια στο πάρκο Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης

Δε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι πίσω από τα φουγάρα του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται ένα τέτοιο πάρκο εκεί που τα ελάφια έχουν συμφιλιωθεί με την ανθρώπινη παρουσία και τα παιδιά. Το πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα με το ομώνυμο εκκλησάκι αποτελεί μια ιδανική απόδραση  από το τσιμέντο της Κοζάνης, μιας και σε φέρνει σε άμεση επαφή με ένα από τα πιο όμορφα θηλαστικά του δάσους.

Τα ελάφια ζουν κατά δεκάδες μέσα στο πάρκο και μεγαλώνουν στην κυριολεξία μαζί με τους ανθρώπους. Ταΐζονται με το χέρι, χαϊδεύονται, κάθονται μαζί τους, περνούν από τους ξύλινους πάγκους αμέριμνα. Την Κυριακή της Αγίας Σοφίας δεκάδες συμπολίτες μας κατέφυγαν στο πάρκο για να παίξουν με τα ελαφάκια. Φυσικά φρόντισαν να πάρουν στις αποσκευές τους κάρβουνα και κρεατικά για τα υπαίθρια μπάρμπεκιου, αλλά και τροφή για τα ελάφια.

Τα ελάφια είναι φυτοφάγα, οπότε προτιμήστε να πάρετε μαζί σας μήλα, καρότα, πατάτες, καλαμπόκια , παρά ψωμί. Και μην ξεχνάτε να πάρετε μαζί σας όλα τα αποφάγια και ειδικά τις πλαστικές σακούλες

 

Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: